2a Sortida 4×4 Multimarca

El passat 9 de juny va tenir lloc la segona trobada del mes, la 2a Sortida 4×4 Multimarca, a Casserres. Precisament, el punt de trobada va ser a la Plaça Santa Maria de Casserres, i van participar 22 cotxes de 7 marques diferents (2 Toyota, 7 Suzuki, 6 Jeep, 2 Nissan, 2 Mitsubishi, 2 Land Rover i 1 VW) i 40 persones adultes, dos nens, dues nenes i una gossa. Tot un èxit. De tots els vehicles participants, el més antic era el Land Rover SII, de l’any 1958, de l’Aina Sibila.

Tot i que durant els últims dies el bon temps no ens ha acompanyat gaire, el dissabte va ser fantàstic: un dia radiant i unes vistes espectaculars amb el verd intens de la primavera.

Itinerari

El punt de sortida va ser des de la mateixa Plaça Santa Maria de Casserres. Des d’aquí, el grup va posar direcció cap a Montclar per una carretera d’asfalt i, en aquesta població, es va fer una breu aturada per esmorzar i agafar forces per la resta del dia. Tot seguit, vam arrencar direcció Montmajor passant per Cabirols i, un cop al camp de futbol, vam agafar una pista passant per cal Surina i sortint a la Mare de Déu del Bosc a on, novament, tornaríem a entrar a carreteres asfaltades fins a casa Gomira abans, però, trencant a cal Majoral.

En aquell moment, el grapat de cotxes va continuar passant per la Mora, Sant Lleir i arribant al Mirador dels Presidents, situat a sobre Sant Pere Graudescales. Com que els participants volien deixar constància d’aquesta aventura, van parar per fer-se la foto de grup. Curiosament, en aquells moments el grup va tenir la visita d’un parell de cabres que havien vingut a saludar als visitants.

Passats uns minuts, la marxa va continuar direcció al Molí del Vancell, deixant a l’esquerra el trencall de Valielles per arribar a la carretera de Sant Llorenç de Morunys. Allà ens incorporàvem fins a arribar al trencall que porta a Cisquer i Montcalb, on acabava l’asfalt i entràvem en pista fins a arribar a Bonner, deixant a la dreta el trencall que duia a Peguera. A Bonner es va fer una altra aturada per estirar les cames i fer una visita a aquest poble que té el seu encant.

I és que Bonner, situat al municipi de Gósol, és un terme despoblat, a 1.320 metres d’altura i, actualment, en ruïnes. Entre altres coses, hi destaca l’església de Santa Eulàlia, que està inclosa en la ruta del Camí dels bons homes. En definitiva, una visita obligada per qualsevol persona que visiti la zona.

Una vegada visitat Bonner, el grup va continuar direcció Canblan de Vilacireres i Molí de Güell, el punt a on es va procedir a fer el dinar en una masia i es posava el punt final d’aquesta trobada.

Mentre que un grup ja tornava cap a casa, la resta, amb ganes de més aventura, es va dirigir a Sant Crist del Rasos de Peguera, situat a 1836 metres d’altitud. Per arribar allà, primer van agafar la ruta cap als Rasos de Peguera, van continuar cap a la Font del Pi i, passant per sota de la Serra d’Ensija i girant a la dreta, van poder arribar, abans de deixar el poble de Peguera a l’esquerra. Una vegada al lloc que havien decidit, es va donar per finalitzada la sortida a les 20.00 hores.

Durant el trajecte va haver-hi algunes petites complicacions: per exemple, el sobreescalfament que va patir el Nissan Patrol d’en Ricardo Quiñonero quan el grup enfilava les rampes de Montclap va fer que s’aturés per precaució i decidís tornar cap a casa. A més, en Toni Viada, a causa de les pluges que van malmetre el terreny, va tocar un estrep del seu Jeep i això va fer  que la seva roda frenés. Gràcies a l’ajut dels seus companys Genis Mañas, Arturo Blasco i Francesc Vila, van poder solucionar el problema i van poder continuar el camí cap als Rasos de Peguera.

Com sempre, volem agrair als coordinadors, en Jordi i Joan Jordana, el seu treball, i destacar la bona tasca d’en Jordi pel recorregut escollit; també volem donar les gràcies a tots els assistents, que van posar de manifest el gran ambient que hi ha dins del grup; i no ens volem oblidar del suculent esmorzar de forquilla i ganivet a l’Hostal de Montclar que es va fer a la plaça del poble, immillorable. Moltes gràcies a tots!

Contacta amb nosaltres

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem tan aviat com sigui possible.