2a Trobada de Vehicles Militars a la Vall de Ribes “Memorial Eudald Roma”

L’any passat es va inaugurar una nova trobada per commemorar la figura d’una gran persona i, el passat 20 d’octubre del 2018, vam tenir l’oportunitat de gaudir de la 2a Trobada de Vehicles Militars a la Vall de Ribes “Memorial Eudald Roma”, a l’estació de Ribes de Freser.

En aquesta edició van participar 10 cotxes de les marques següents: per part americana, un Jeep Willys, un Ford GPW, un M-201, un M-38 A1 i un Dodge M-37; del cantó alemany un VW Kübelwagen typ 82 de la Segona Guerra Mundial, un VW 181 i un M38A1; mentre que d’origen anglès van ser dos Land Rovers militars, un SII i un 109 ambulància. De tots ells, volem destacar el més antic, el Volkswagen Kübelwagen (Volkswagen Typ 82) com a més veterà de la colla de l’any 1943.

Això van ser els vehicles, però pel que fa a persones van participar 20 adults, 4 nens i 4 gossetes. Molts dels participants van venir des de Reus, Vila-Rodona, Girona, Terrassa, Barcelona, Flaçà i, fins i tot, d’Eivissa. En Sergi Batalla va ser el més jove, amb un Jeep M-38 A1, i l’encarregat de fer l’edició del vídeo pel canal d’autos històrics, un crack!

Hem de comentar la valentia d’en Francesc Vila que, tot i la pluja poc intensa que queia, no va voler muntar la capota al seu Jeep MB. Fa més de 30 anys que en Francesc dóna tombs per aquest món i només ha posat la capota 2 cops. És un valent.

Abans de començar la ruta, tothom estava neguitós, ja que el dia va començar plujós, amb alguna avaria important (que va ser solucionada ràpidament), i amb retard. Això feia preveure una sortida complicada, però finalment va sortir el sol i es va poder fer una ruta pels boscos i muntanyes de l’alt Ripollès, amb unes vistes increïbles i una verdor impressionant que no es veu per molts indrets. Com a curiositat, mentre els cotxes baixaven pels forts pendents de la ruta, van poder observar uns ciclistes que feien la ruta de pujada. Era una passada veure com patien per fer el camí i se’n sortien perfectament.

La ruta

Els vehicles van sortir des de Ribes de Freser cap a Pardines i, allà, fer la complicada i trialera Collada Verda amb uns pendents impressionants. Arribats al punt més alt, que separa la Vall de Ribes de la Vall de Camprodon, el grup va fer un pica-pica de campanya.

A continuació i després de fer uns quants kilòmetres, van tornar a baixar cap a Ribes de Freser observant paisatges verdosos impressionants. Ja a Ribes, van agafar la carretera direcció cap a Ventolà per dinar a Ca l’Anita.

El dinar va ser impressionant: una combinació d’embotits locals amb amanides, carn a la brasa i diferents cassoles de carns amb postres variats i, tot això, acompanyat de vins i cafès que va fer que els participants acabessin ben tips.

Finalitzat el meravellós dinar, el grup va tornar a agafar els seus cotxes per dirigir-se Sant Antoni, un indret amb una bonica ermita i on es pot gaudir d’unes vistes de la Collada de Toses.

Una vegada més, volem agrair el magnífic treball del coordinador de la trobada, en Jordi Nieto, amb l’ajut d’en Jordi Jordana i en Josep Lluís  Cardona. A en Jordi Nieto, un enamorat de la Vall de Ribes, és un guia de luxe pels seus amics participants i li fa molta il·lusió que la trobada porti el nom del seu desaparegut avi, l’Eudald Roma, que també  era autòcton  de la Vall

Per últim, tenint en compte la llunyania de Ribes i la dificultat de desplaçament dels participants, l’any vinent serà convenient anar a dormir a Ribes el dia anterior o bé fer la trobada en 2 dies, ja que així donaria temps a tots els participants a poder arribar a Ribes amb més temps i tranquil·litat.

Joel Araque Nieto (Comuniació Històrics).

Fotos: Sergi Batalla, Jordi Casals i José Luis Cardona.

Contacta amb nosaltres

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem tan aviat com sigui possible.