Skip links
Obrir
Arrossegar

15a Trobada de tractors a Sagàs

Share

El passat diumenge dia 1 va arribar la 1a trobada del mes de desembre: la XV Trobada de tractors, motos i cotxes antics a Sagàs, un municipi de la comarca del Berguedà de 160 habitants, que consisteix, sobretot, en masos isolats, dividits entre les parròquies de Sant Andreu de Sagàs i La Guàrdia. És important comentar també que, tradicionalment, l’economia d’aquest indret s’ha centrat en l’agricultura, majoritàriament amb el cultiu de cereals.

El lloc de trobada va ser al camp de futbol a partir de les 9 h del matí, i van participar un total de 70 cotxes i unes 90 persones, vingudes de tota Catalunya, la gran majoria de les comarques veïnes. Va destacar la gran varietat de models: els més antics van ser el Fiat Balilla, de l’any 1935, d’en Jaume Simon, i l’Austin, de l’any 1935, propietat d’en Joaquim Ferran. Per altra banda, també hem de destacar el Seat Panda 4×4 de l’Herena Amblàs, preparat per anar a participar a la Panda Raid.

En aquesta ocasió no hi havia ruta pels participants, ja que totes les activitats eren al Camp de Futbol i, mentre els cotxes quedaven exposats i formaven part de l’atractiu de la fira, els participants podien participar i gaudir de les següents activitats programades: un esmorzar de tall a la brasa, gaudir de la maquinària agrícola, observar algunes antiguitats i les paradetes de productes artesans, aprendre de la mostra d’oficis artesans, veure la llaurada del tractor Fiat 605 C de l’any 1975, una sembrada a mà i la confecció d’Oli de Ginebre i, per últim, la demostració d’algunes figures amb xerrac.

També, a mig matí, els gegants Andreu i la Maria van sortir a ballar i a fer un tomb per tota la fira, mentre que el públic prenia alguns aperitius com coques i xocolata desfeta per a tothom.

Com sempre, aprofitem per agrair el seu treball al coordinador de la trobada, en Jordi Jordana, i la facilitat i l’ajuda que ens van oferir els diversos col·laboradors, com l’Ajuntament de Sagàs, la Diputació de Barcelona i els veïns del poble. Moltes gràcies a tothom!

Joel Araque Nieto.

Comunicació Històrics.

Reportatge fotogràfic Ramon Tapiolas

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.