Skip links
Obrir
Arrossegar

Exposició de Tractors d’Època

Share

Els tractors antics han estat uns dels protagonistes de la Festa Major de l’Aigua i la Llum a Castellbisbal. El motiu era la 23a Exposició de Tractors d’Època on, entre altres coses, han fet una cercavila pel poble en un matí calorós d’aquest diumenge 18 d’agost de 2019.

Davant del Museu del Tractor d’Època de Castellbisbal era on s’han aplegat els tractors vinguts de diferents indrets, com l’Allgaier d’en Jaume Brugués que venia de Castellolí. Els tractors, un cop arribats al carrer Comunicacions, quedaven estacionats perquè els assistents a la reunió els poguessin admirar.

També hi havia la possibilitat de fer una visita al Museu on, en una superfície de 2.000 m², s’hi poden veure més de 130 models de tractors en perfecte estat de funcionament. Just a l’entrada, destacava un Ebro 55 empaperat amb pàgines de diari La Vanguardia, obra del pintor Antoni Vives Fierro.

Un cop dintre la sala gran, era espectacular veure tots els tractors, com el de l’any 1910 de vapor de la marca Case, fabricat a Wisconsin (USA). Us recomanem que,  si podeu, no us perdeu aquesta visita. El museu organitza visites guiades per a grups grans i reduïts.

Mentre s’esperava per fer la cercavila abans mencionada, els motors ja començaven a fer soroll i treure fum. Els seus propietaris ensenyaven detalls del funcionament d’aquestes màquines que ja no tenen l’obligació de treballar el dia a dia. Ara la seva tasca és la conservació i l’exposició. Una de les curiositats que destacava era com funcionava el “loco mòbil” de miniatura de vapor. L’Esteve, el seu propietari vingut de Navarcles, en feia tota una demostració.

“Amteller Origen” obsequiava tots els visitants amb un barret de palla.

Tot això ha estat possibles gràcies al Museu del Tractor,  Amics del Tractor d’Època del Bages i l’Ajuntament de Castellbisbal, on la família Bosch juntament amb els amics dels tractors han estat en tot moment molt atents amb tots els assistents.

Galeria de fotos 

 

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.