Skip links
Obrir
Arrossegar

2a Trobada de Solsona

Share

El passat diumenge 7 de juliol vam arribar a un altra  sortida prèvia a l’estiu: la 2a Trobada de motos, cotxes clàssics i esportius i la 90a Benedicció de vehicles, que va ser a la plaça del Camp de Solsona, van participar un total de 45 vehicles i, com no podia ser d’una altra manera, va destacar la forta calor persistent a la majoria d’indrets del país.

Entre els cotxes que van participar, volem destacar el Renault 11, d’en Daniel Sedano. Hem de dir que aquesta era la primera activitat en què participava un cop restaurat el cotxe i és una data que sempre recordarà, ja que era al seu Poble i coincidia amb el dia del patró dels conductors.

A més a més, la benedicció dels vehicles és una tradició molt arrelada i que als pobles encara es manté com a tal. Cotxes, motos i bicicletes passen davant el mossèn, que ruixa amb aigua beneïda els vehicles per poder ser beneïts i gaudir, així, de la protecció de sant Cristòfol durant tot l’any. A Solsona, això, és tot un espectacle!

Un dels atractius de la trobada va ser l’eslàlom a Sant Llorenç de Morunys, una bona exhibició on els conductors mostraven les seves habilitats davant dels veïns i dels visitants d’aquest bonic poble, situat al bell mig de la vall de Lord. Entre tots els que van oferir un gran espectacle, s’han de destacar els Citröens i el tractor John Deere 7.000.

Tot això va ser possible gràcies a la coordinació d’en Joan Subirana Vila, Joan Subirana Santaularia, Carme Barcons i Angel Llois. Moltes gràcies a tots ells.

Itinerari

Un cop ben esmorzats, els participants van iniciar el recorregut, amb el primer punt d’aturada a Sant Llorenç de Morunys per fer el comentat eslàlom. A continuació, els vehicles van continuar camí pel Solsonès fins a arribar al lloc de sortida per acudir a la benedicció a Solsona. 

Com hem explicat allà, el Mossèn és qui beneeix els vehicles, enfilat damunt un camió MAN forestal dels anys 70, propietat de Fustes Altarriba. Un espectacle molt recomanable.

Com sempre, volem agrair el treball dels coordinadors de la trobada, en Sergi Castaño, en Xavi Gaya, en Daniel Sedano i l’ajut d’en Jordi Jordana i el grup mencionat abans de Sant Llorenç de Morunys que s’encarregaven de coordinar l’eslàlom. Moltes gràcies i felicitats pel treball!

També volem agrair als col·laboradors: Celsona, Autoescola Piteus, Automòbils i serveis Solsona, GS:PREMIUM, Mecàniques La Vall, Galls Motor, i la comissió de festes de Sant Cristòfol, que va convidar a l’esmorzar als participants. Moltíssimes gràcies!

Finalment, agraïm l’encomiable bona feina del grup Històrics del Solsonès i, des d’aquí, desitgem un bon estiu a tothom! 

Joel Araque Nieto

Comunicació Històrics

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.