Skip links
Obrir
Arrossegar

3a Calçotada Històrics al Berguedà

Share

El passat diumenge 16 de febrer, aprofitant aquesta època de l’any, el grup va decidir fer la 3a Calçotada d’Històrics al Berguedà. Per començar, al matí ens vam trobar al restaurant Cal Parera de l’Espunyola per gaudir d’un excel·lent esmorzar de forquilla (tripes, peus de porc, morro i orella, embotits…), d’aquells que donen ganes de repetir qualsevol dia.

Un cop esmorzats i després de fer les respectives inscripcions, vam fer un petit brífing per a decidir quins cotxes farien la ruta llarga i quins la curta, ja que no tots els participants farien el mateix recorregut. A continuació, van arrencar primer els de la ruta llarga i després els de la curta.

Pel que fa als de la ruta llarga, van sortir direcció Navès, passant per Cal Pasquina, i Sant Martí de Tentellatge, fins a arribar al trencall que hi ha després d’Olius. Aquell trencall els portaria cap a Sant Llorenç de Morunys, primer passant per la presa de la Llosa del Cavall, un indret espectacular pel paisatge.

Un cop al mig de Sant Llorenç, el grapat de cotxes va girar a l’esquerra per enfilar la costa que els portaria al Coll de Jou, seguint recte i passant per llocs com Canalda i Odèn. Una mica més tard, just arribant a Cambrils, el grup va decidir fer una aturada en un camí de muntanya per a fer un glop d’aigua i estirar una mica les cames. També van aprofitar alguns per explicar quatre batalletes que sempre agraden.

Quan ja estaven ben descansats, van engegar motors en direcció a la costa, aturant-se al cap de la carena a on hi ha el monument en record d’un ciclista que el 2009 va passar per allà mentre participava en el Tour de França. Quatre fotos després, van continuar passant per Montpol, Pont del Clop, l’Hostal de la Cirera, i travessant Solsona, el Pi de Sant Just i el restaurant Sant Ponç, per després baixar de nou per sobre la pressa del pantà de Sant Ponç per, finalment, arribar al restaurant Pla d’Abella, l’indret a on es faria la calçotada.

Els de la ruta curta compartien el recorregut amb els de la llarga fins a on es desviaven cap a Sant Llorenç de Morunys. Després d’aquest punt seguien tot recte cap a Solsona, a on no van entrar, ja que van continuar cap a Torà i, sense arribar-hi, van girar a l’esquerra fins al Santuari del Miracle. Allà van fer una visita, van aprofitar per beure aigua i, un cop tot vist, van tornar enrere cap a Olius, Santa Llúcia i així arribar al restaurant Pla d’Abella.

Un cop tots allà, van gaudir de la calçotada que a tots va encantar, i es va donar per finalitzada aquesta 3a calçotada. Hem de destacar que aquesta trobada està feta en homenatge a una bellíssima persona, un gran amic i un entusiasta del seu 124 i dels Clàssics, que el passat 5 de Febrer ens va deixar, en Kike Esteban Benito. Sempre et recordarem company!

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.