Skip links
Obrir
Arrossegar

8a Trobada de vehicles clàssics Festa de la Benzina

Share

Continua el bon temps i continuen les trobades. El passat diumenge 7 de juliol vam fer la 8a Trobada de vehicles clàssics Festa de la Benzina a Barberà de la Conca, una sortida per celebrar a l’estiu i que cada any és superior a l’anterior.

En aquesta ocasió van participar un total de 51 cotxes, destacant el més antic, un Ford T de l’any 1920; la participació dels clàssics de Trem; i el club Vehicles Històrics de Lleida, encapçalats per la Maria Jesús Freixa, a càrrec d’un Peugeot.

Amb tants i tants cotxes, és normal que el dia estigués ple d’anècdotes, entre les quals volem destacar que al MGA de la Julie se li va trencar el cable de l’accelerador però, amb l’ajut dels companys participants procedents del Morell, es va solucionar l’avaria.  

Juntament amb els cotxes, van participar 100 persones, una xifra rodona i que volem destacar, ja que arribar a la centena d’assistents és un motiu de gran alegria. 

En un dia ple d’activitats com va ser el diumenge, volem destacar la visita al celler modernista, tot un exemple dels esforços de les generacions dels pagesos que, des de finals del segle XIX, van lluitar per tornar a aixecar l’economia agrícola de la comarca. Aquests són els cellers modernistes, anomenats “catedrals del vi” per Àngel Guimerà, i que constitueixen edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic de la Conca de Barberà i de Catalunya, una meravella. A més a més, l’agrícola de Barberà celebra els 125 anys d’història. 

Itinerari

En aquesta ocasió, la ruta escollida va ser de 44 km, que va transcórrer pels pobles veïns de la zona: Pira, Solivella, Forès, Conesa, Rocafort de Queralt i el Sarral.

Finalment, una vegada el recorregut va finalitzar, el nombrós grup va dinar una paella d’arròs, feta per un cuiner reconegut de Valls, que estava deliciosa.   

Com sempre, des d’Històrics volem agrair el treball als coordinadors de la trobada, i a la resta de col·laboradors com la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Barberà de la Conca, el Motor Clàssic Barberà de la Conca, el Club Històrics,  l’Agrícola de Barberà, l’Amorós Fusters, a cotxes clàssics.cat i a tallers S.A.M.I. Moltes gràcies a tots per fer-nos gaudir d’un gran dia! 

Joel Araque Nieto

Comunicació Històrics

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.