Skip links
Obrir
Arrossegar

Fira Mercat de l’Espunyola

Share

Èxit de participació i d’assistència de visitants en la XXa edició de la Fira Mercat de l’Espunyola, celebrada aquest passat cap de setmana 3 i 4 d’agost de 2019, organitzat per Clàssics l’Espunyola, on la calor, els tractors antics, els vehicles clàssics, els recanvis i les antiguitats han estat els protagonistes.

Tot començava fa 20 anys quan un grup d’amics de l’Espunyola, aficionats a les antiguitats i sobretot a les motos clàssiques, va decidir fer una fira a casa seva. Aquell dia naixia Clàssics l’Espunyola, on el treball i la constància els ha convertit en tot un referent. Els dies de la Fira, els visitants han multiplicat per deu la població d’aquest municipi del Berguedà. 

Aquesta edició ha comptat amb unes 90 parades, on s’hi podia trobar de tot, des d’un pot vell de la marca Cola Cao per 15 €, a una moto clàssica per restaurar per 300 €. Cal destacar en Joan Font que ha fet parada aquí a l’Espunyola en totes les edicions. Enguany, l’organització el va premiar per la seva perseverança.

Els tractors antics també han estat tot un espectacle pels curiosos. El dissabte varen fer una demostració de treballs de camp i una gimcana, on els tractoristes demostraven les seves habilitats.

Seguidament, una subhasta d’antiguitats tancava la programació del dissabte.

El diumenge va seguir la calor i també arribà la Trobada de vehicles clàssics anteriors a l’any 1975, sense recorregut, i l’intercanvi de plaques de Cava. Hi van participar uns 160 vehicles i uns 200 participants. A part de fer un volt per la Fira, un dels al·licients era l’esmorzar que preparaven els veïns amb productes de la comarca.

També lluïa el ninot de palla que havia fet el jovent del poble per recordar els 20 anys de l’esdeveniment.

Un vermut i el sorteig de productes locals va posar fi a aquesta exitosa Fira Mercat de L’Espunyola 2019.

Per acabar, volem agrair a tots els que fan possible aquesta festa:  Clàssic Motor Club del Bages, Amics dels Tractors d’Època del Bages i Moianès, Ajuntament de l’Espunyola, Consell Comarcal del Berguedà, Diputació de Barcelona xarxa de municipis i, naturalment, Clàssics l’Espunyola que amb un equip de més de 30 persones fan una tasca excel·lent,  on combinen l’experiència amb l’energia del jovent.

Felicitats a tots i bon estiu!

Històrics.

Fotos Ramon Tapiolas

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.