Skip links

9a Sortida de descapotables

Share

Quan l’estiu ja està pràcticament finalitzat, a Històrics vam fer una nova trobada el 31 d’agost, la 9a Sortida de descapotables, amb el Mas de la Sala, a Sallent, com a lloc de trobada.

En aquesta 9a edició, el nombre total de cotxes participants va ser de 57, en què la varietat va ser, sens dubte, un dels aspectes a destacar, ja que es va poder observar el contrast d’una marca mítica, Jaguar, representada pels models XK 120, de l’any 1953, d’en Xavier Grau i la Montse Vergés; i el model F Type, de l’any 2018, d’en Gerard Pujol. Això va ser molt comentat perquè hi ha tot un món de diferències tecnològiques entre tots dos models. El Jaguar XK 120 avui dia és considerat com una icona de l’automobilisme esportiu de tots els temps.

També es van poder notar les diferències i l’evolució, tot i que eren marques diferents, entre els Triumph TR 3, de l’any 1960, del Ramon i la Susana; i l’elegant Aston Martin V8 Roadster, de l’any 2007 d’altes prestacions, d’en Xavier Leon.

Per altra banda, com a models curiosos i diferents, hem de destacar els de la família Morera, un BMW 323i Baur cabriolet conversion, i el BMW Z1 de la família Montes; en Jordi i el seu fill amb el Z1, i la mare amb un altre BMW Z3.

Dels 57 cotxes participants, la marca Porsche, juntament amb la BMW, van ser les més representades.

Juntament amb els descapotables, van assistir 93 persones, amb edats molt diferenciades entre elles: alguns dels més veterans, com en Florenci Crusart, vingut de Moià amb un Cadillac, i l’Ernest Vilajosana, de Berga, amb un BMW.

Els més joves com l’Arnau Larroca, amb un BMW Z3, de Reus, i l’Ivan Mina, amb un Mazda MX5, veí de Súria, que acabava d’arribar de l’Àsia Oriental, ja que, per motius laborals, ha estat una temporada al Japó i no es va voler perdre aquesta trobada.

El total de l’itinerari va ser de 110 km, que van transcórrer per les comarques del Bages, del Berguedà i del Lluçanès.

Durant el recorregut no va haver-hi grans problemes, només petits contratemps mecànics que els mateixos participants van poder solucionar amb les seves habilitats i coneixements, amb en Joaquim Aramendia, amb el seu Boxster, i en Joan Fontquerni, amb un Mercedes 220 S cabrio, com a protagonistes.

Finalment el dinar va ser al Mas de la Sala, a on es va tenir un petit record el nostre company Jaume Comellas desaparegut recentment. En Valentí Sala, propietari del restaurant i company del mateix Jaume, va posar una foto al pastís del dinar on apareixia el seu Corvette C3 en què solia venir a participar.

També durant el deliciós dinar, alguns participants van haver de córrer cap a fora per posar la capota al seu descapotable a causa de la forta tempesta.

Volem agrair als coordinadors de la trobada el seu treball, a en Valentí Sala, Jordi Jordana, Joan Jordana,  Francesc Puig, Ramon Tapiolas, Dani Casas i la família Coromines, l’Albert el Marsal i l’Arnau.

Moltes gràcies a tots per participar i ens retrobem el diumenge 8 de setembre a la 6a Trobada de Vehicles Clàssics a Santa Coloma de Gramenet.

Joel Araque Nieto.

Comunicació Històrics.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.
Obrir
Arrossegar