Skip links

5a Trobada a Vilada

Share
vilada-2019

Aquestes dates del mes d’agost són probablement en les que hi ha més festes en molts pobles del nostre país. Vilada també s’hi ha volgut sumar amb la 5a Trobada de Vehicles Clàssics, el diumenge 11 d’agost, una Festa del món del motor on el Parc dels Gronxadors ha estat un museu rodant per una estona, on es podia trobar una varietat de vehicles compresos entre els anys 1930 i el 1990.

Tot i la forta calor, la concentració ha estat un èxit; hi han participat quasi un centenar de vehicles.

Lluïen per les seves carrosseries els més antics, el Fiat Balilla d’en Jaume Simon, vingut de Sant Bartomeu del Grau i que amb 85 anys era el més gran de la matinal. En Jaume ens comentava sobre l’origen del cotxe i ens deia que el seu primer propietari havia estat el secretari de Sant Quirze de Besora i que la restauració d’aquest Balilla va durar 10 anys.

En Joaquim Ferrer, company d’en Jaume, va arribar a Vilada amb un Austin de l’any 1935 també des de Sant Bartomeu. En Joaquim ens va explicar que la procedència del cotxe era Alacant. Havia sortit d’una masia rural on, durat la guerra civil, va estar resguardat sota unes garbes de palla.

En Josep Ayats va venir de Gurb conduint un Renault Gordini de l’any 1966. Ell mateix va restaurar el cotxe en tres mesos, tot un record! Val a dir que ell és planxista.

Altres cotxes que destacaven eren els esportius d’en Pere Peñaranda, un Aston Martin V8, i el d’en Pere Vidal, un Alfa Romeo 1.600 Z.

Però l’anècdota de la jornada va ser el BMW Isetta 300 d’en Klaus Wientgen, vingut de Freiburg (Alemanya) que remolcava una caravana!! Aprofitant les seves vacances per Tarragona, es va acostar a la trobada per participar amb el Club Històrics.

Aquest cop, degut en part per la calor i l’atapeït estacionament per l’afluència de vehicles, van ser pocs els cotxes que fessin el recorregut. Uns dels que no es van voler perdre l’oportunitat de fer un volt per la rodalia de Vilada, van ser l’Aureli Meca, amb el seu Ford Mustang, i en Miquel Colell, amb un Jeep.

Això sí… els dos sense la capota per gaudir més del bonic entorn!

Per finalitzar, només ens queda agrair a tots els assistents i també als veïns per la seva ajuda en coure les botifarres i la cansalada de l’esmorzar per a tots els participants (un total de 138), a l’Ajuntament per la seva col·laboració i l’equip d’Històrics, a en Jordi Jordana, en Francesc Puig i en Ramon Tapiolas per la seva bona tasca.

Fins a la següent sortida, el dissabte 31 d’agost, en la 9a Trobada de Descapotables!

#històrics

Fotos Ramon Tapiolas

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.