Skip links

9a Trobada 4×4 Multimarca

Share

Aquest cap de setmana passat, més exactament el dissabte dia 22, Històrics va celebrar la 9a Trobada 4×4 Multimarca, una nova edició d’aquesta exitosa sortida que va comptar amb una participació de 20 vehicles i unes 40 persones, demostrant que és una trobada que agrada a moltíssima gent.

Tots els participants van quedar al restaurant Cal Parera, a l’Espunyola, a on només arribar es van fer les inscripcions corresponents. Una vegada realitzades, van dirigir-se cap a taula per gaudir d’un esmorzar de forquilla, que no va deixar a ningú indiferent. Com sempre, l’Àngela i en Daniel, els encarregats, ens van tractar d’allò més bé.

Després d’agafar forces amb aquest àpat, els assistents van sortir al pàrquing, a on tenien els seus vehicles, i van fer un petit brífing per explicar als nous el sistema “calaix”, un sistema senzill i molt efectiu que estalvia feina als organitzadors: consisteix que hi ha un cotxe-guia i un escombra, el segon vehicle para als trencalls i torna arrencar quan arriba el cotxe escombra.

Itinerari

Un cop finalitzat i aclarit el brífing, el grup va arrencar en direcció cap a la Mare de Déu del Bosc. Van conduir avall per, de seguida, agafar la pista forestal passant per la Mare de Déu dels Torrents, Servins i una carretera que els duria fins a la Creu de Santa Margarida. Allà agafarien l’asfalt durant uns 2 km, per tornar a agafar pista cap a Sant Lleïr, Cal Ambros, Centeugas, Orriols, Belielles i Molí del Vancell.

Després de conduir durant 1 km, els cotxes van tornar a l’asfalt que els dirigiria fins al pont de Valls, la Corriu, Sant Climenç, el Cap de Balç i Pratformiu, un indret a on es poden observar uns terrers rojos creats per l’erosió del temps que són molt bonics. Justament allà van procedir a fer-se la foto de grup.

Després de la instantània, la Pilar Bayarri va preguntar al guia quant faltava per arribar al restaurant i ell li va contestar, bromejant que, si tot anava bé, arribarien en mitja hora. I no es va equivocar perquè en aquell temps van arribar-hi. Primer, però, van conduir per una zona a on van començar a trobar-se plaques de neu de gairebé dos pams. Mentre que el cotxe-guia va poder superar-les, el segon cotxe, i algun altre, es van quedar encallats. Llavors, en Joaquim Aramendia, amb el seu Grand Cherokee V8, s’ho va passar pipa ajudant a més d’un a acabar de pujar i, així, poder continuar la ruta gràcies a ell.

Una vegada solucionat aquest petit ensurt, el grup va continuar, encara que en els següents metres van haver d’esquivar algunes plaques de gel més, ja que tornaven a patinar molts dels cotxes. Aquesta vegada no van haver de ser ajudats pel Joaquim, i també van tenir la sort que van trobar una última gran placa de gel cara avall mentre baixaven, ja que, si hagués estat cara amunt, no l’haurien superat.

Posteriorment van continuar baixant per la carretera, passant per a ca l’Estret, cal Viudo, per La Pedra i arribant al trencall de la Font Puda, a on agafarien l’última carretera que els portaria al poble de la Coma per dinar al restaurant cal Nin, un establiment a on sempre ens tracten molt bé. Després del dinar es donaria per acabada la 9a Trobada 4×4 Multimarca.

Volem fer una menció especial al Ramon Carbonell, amb un X3, i al Jaume Areny, amb el seu Ford Edge, perquè els vam fer passar per algunes zones una mica complicades, però tots dos són uns cracks! Moltes gràcies a tots!

Joel Araque

Comunicació Històrics.

Fotos: Enric i  Badia, Pilar Bayarri

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.
Obrir
Arrossegar