Skip links

21a Trobada de 600 al Berguedà

Share

El mes de novembre està arribant als seus últims dies, i a Històrics encara ens faltava parlar d’una de les sortides que vam fer durant aquest últim mes el passat diumenge dia 10: La 21a Trobada de 600 al Berguedà.

El lloc de trobada va ser al Mas de la Sala, a Sallent, amb un total de 22 vehicles participants, en què destacava la gran varietat de models i de colors, i que va comptar amb 45 assistents, la majoria del Barcelonès. D’entre tots ells, podríem destacar la Guadalupe López, que va venir de Barcelona amb el seu Seat 600, que feia 30 anys que l’havia comprat, i el 600 en més ocupants, que era el del Josep Alsina i del Jordi, que participaven amb les seves famílies. Això si, no tots cabien dintre del 600 i tenien un cotxe d’assistència.

Itinerari

Aquest cop, els Seat 600 van sortir de Sallent. La ruta per carreteres secundàries va portar el grup fins a Sant Joan de Montdarn, posteriorment a Viver i a Serrateix, fins a arribar al costat de l’Església Parroquial, a on, expliquen que, fins al segle IX, hi va haver una petita comunitat monàstica que era una cruïlla de camins pels traginers. Va ser en aquell moment en què els participants  van fer el primer reagrupament.

Una vegada feta la petita aturada, el grup va fer camí cap a la Vall d’Ora, a on tenia prevista la visita a l’Ecomuseu per conèixer, una mica més, com era la vida a les masies durant el segle XIX i quins treballs s’hi realitzaven. S’ha de dir que el museu està format per l’antiga escola de la Vall, l’Estudi, ca l’Ambròs i cal Guirre. Una gran experiència visitar i conèixer aquests indrets, i un recorregut que va agradar molt a tothom, ja que, per a la majoria dels participants, era una zona desconeguda.

Una vegada finalitzada la ruta, el dinar va ser a la Masia del Pujol, a la Vall d’Ora, a on els assistents van gaudir d’un dinar de cuina casolana elaborada amb productes de proximitat.

Com sempre, agraïm el treball realitzat pel coordinador de la trobada, en Jordi Jordana, amb l’ajudat de Rafael Lizana. També volem agrair a tots els participants la seva assistència i prometem que, a la pròxima trobada, no els hi farem dinar tant tard i acabarem la trobada una mica més d’hora.

Joel Araque Nieto

Comunicació Històrics.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.
Obrir
Arrossegar