Skip links

10a Trobada de Suzukis a L’Espunyola

Share

Continuem amb sortides del grup Històrics, en aquesta ocasió la 10a Trobada de Suzukis a L’Espunyola, el passat diumenge dia 31 de març amb la masia de Canudes del Tossalet com a punt de reunió. En aquest indret els participants, que anaven arribant des de primeres hores del matí, van procedir a fer les inscripcions per poder començar el recorregut posteriorment.

Un cop va arribar tot el grup i cada participant va finalitzar les seves inscripcions, van engegar motors i van posar rumb al restaurant de Cal Parera, el lloc escollit per fer l’esmorzar. Allà, cada participant va degustar un aperitiu de la casa que va servir per omplir-se la panxa i preparar-se pel que vindria més tard. A més, al restaurant es va fer la foto de grup i, a continuació, cadascú va pujar al seu vehicle per començar la ruta cap al lloc on anirien a dinar. 

El recorregut va començar passant la Mora, Sant Lleïr i fent una parada ràpida al mirador dels Presidents, des d’on es pot veure, al fons de la vall, el Monestir de Sant Pere de Graudescales i la bellesa de totes les muntanyes que envoltaven el grup al seu voltant. Després d’una estona allà gaudint dels paisatges, el grup va tornar a engegar motors, travessar el Molí del Vancell i agafant la carretera d’asfalt direcció Sant Llorenç de Morunys. El grup només va agafar un tros d’aquesta carretera, ja que van girar ràpidament cap a Montcalb, deixant l’asfalt fins, pràcticament, al final de la ruta. 

Just en acabar la ruta, el grup ja va agafar pista per passar pel poble en ruïnes de Bonner, el Molí de Güell, i apropant-se per un altre poble també pràcticament en ruïnes de Moripol. En aquest últim poble van aprofitar per fer la segona i última parada abans de finalitzar la ruta. Allà, l’organitzador va aprofitar per avançar-se uns kilòmetres i comprovar un tram de ruta que tenia en dubte. Una vegada va comprovar que tot era correcte, va tocar la botzina i tothom va arrencar els seus cotxes.

Després d’aquesta aturada, el grup va continuar el trajecte, travessant el Coll de Gósol i passant per la font de Torrensenta. Abans d’arribar a Gósol, van girar a l’esquerra per travessar primer el Coll de Mola i, baixant a la vall, es van veure envoltats d’unes vistes espectaculars que tothom va admirar. També van observar que a l’esquerre tenien la serra del Verd, fins que van deixar a la dreta el camí de les Trementinaires, ja que es trobaven al territori de les antigues dones Trementinaires (dones sàvies i valentes que “anaven pel món”, viatjaven per tota Catalunya, des del Pirineu fins a molts pobles de la costa, sempre a peu per curar a la gent amb els seus remeis fets a partir d’herbes medicinals com es pot veure al museu que hi ha al mateix poble, El Museu de les Trementinaires). Allà van veure que el camí estava tancat al trànsit rodat i, de seguida, el grup va arribar a l’asfalt, que va durar fins a Tuixén, a on van dinar al restaurant de Cal Peritxola. 

Finalment i després d’un bon dinar amb cuina típica de la zona que va servir la Irene, es va donar per acabada aquesta 10a trobada mentre que alguns ja pensaven en la propera del mes de Novembre.

Moltes gràcies al coordinador de la trobada, en Jordi Jordana Sabata, pel seu increïble treball!

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.
Obrir
Arrossegar