Skip links

8a Trobada Vehicles Militars a Sant Pere dels Arquells

Share

Després d’uns dies on la pluja ha fet malbé moltes de les ciutats de l’estat espanyol, Històrics va voler aprofitar el bon temps del passat dissabte 14 de setembre per assistir a la 8a Trobada de Vehicles Militars a Sant Pere dels Arquells, amb la Panadella com a lloc de trobada.

En aquesta ocasió, van participar un total de 18 vehicles, entre els quals destacava el Volvo TP 21 Sugga de l’any 1953, propietat d’en Lluis Virgili i la Montse Boada, de Barberà de la Conca. Aquest és un cotxe especial, ja que només es van construir 724 unitats de la versió militar del vehicle amb què ells van participar, i és un vehicle poc freqüent de trobar.

Per altra banda, també va haver-hi presència dels models MB, M-38 i M-151 I CJ  dels  Jeeps americans; dels polivalents VW, amb els models Iltis i 181; dels indestructibles Land Rover, i el Camió militar Austríac Steyr, propietat d’en Winfried Homann.

Juntament amb aquests vehicles militars, van assistir 45 persones: els més llunyans van ser aquesta vegada els germans Vidal, en Rodrigo i l’Alfons, vinguts de la Sénia, amb un Jeep MB GPW.

Itinerari

El passat dissabte, la ruta va ser diferent que en trobades anteriors, en què només  circulàvem pels camins de  la Segarra. Aprofitant els coneixements del terreny, en Lluís i la Montse ens van proposar un recorregut fins a Forès, sempre molt ben ajudats pel seu company, Joan que feia de guia de la caravana. Com hem comentat abans, el dia acompanyava i això va ajudar a gaudir més d’uns paisatges espectaculars, envoltats de natura i dels molins eòlics.

Durant el recorregut va haver-hi petits contratemps mecànics, però es van solucionar sobre la marxa. Fins i tot, aquest cop que en Jordi Jordana no feia de guia, amb un troc i una mica de cinta va subjectar un tub del motor del Jeep d’en Pedro Sausor perquè pugues seguir la ruta. Un crac en Jordi, com sempre imprescindible!

També hem de destacar l’avaria d’en Ramon Joan: arribant a la Panadella, va notar algun tipus de problema en el motor del seu Jeep i, després de parlar amb el seu mecànic de confiança, va decidir avisar l’assistència en carretera per evitar mals majors.

Un cop arribar a Forès, situat a la part nord de la Conca de Barberà, els veïns i l’Alcalde, el Sr. Julià Plaza, ja ens esperaven a la colla amb moltíssimes ganes de conèixer una mica més aquests vehicles militars històrics. Mentre els veïns miraven els cotxes, els participants prenien un refresc, convidats per l’Ajuntament, en un bar a la plaça, des d’on es podia admirar el Montseny i el mar Mediterrani.

Amb el quilometratge finalitzat, el grup va dinar al restaurant Societat Recreativa l’Amistat, a Sant Antolí Ribera d’Ondar. Un cop dinats i amb la panxa ben plena, la colla va anar a Sant Pere dels Arquells a fer la tradicional visita i tertúlia al costat dels avions Fins i tot, alguns encara van aprofitar més el temps per anar a fer una trialera.

Per finalitzar, volem felicitar i agrair el seu treball als coordinadors de la trobada, la Montse Boada, en Lluís Virgili, en Joan Rosales i en Xavier Monge, i a L’ajuntament de Forès per la seva col·laboració.

Moltes gràcies a tots!

Joel Araque Nieto

Comunicació Històrics

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència web.
Obrir
Arrossegar