VII Trobada de descapotables

Després de tot l’any esperant que arribessin les vacances, el mes d’agost ja ha finalitzat! Però ara arriba setembre i, com cada any, noves trobades d’Històrics que tots els socis estaven esperant. Per començar, la VII Trobada de descapotables el passat 1 de setembre, un dissabte una mica plujós que va fer les delícies dels amants dels cotxes.

L’esdeveniment va ser a la Sala a Sallent, a on es van fer les inscripcions i també va servir de lloc per fer el dinar. A més, el mateix Valentí Sala, propietari del Restaurant, va formar part de l’organització de la sortida.

La trobada va ser un èxit de participació, ja que van assistir un total de 54 cotxes de diferents marques, que es van repartir de la següent manera:

AC COBRA 1, ALFA ROMEO 1, BMW 6, CHRYSLER 1, CORVETT 2, FIAT 2, HONDA 1, JAGUAR 1, LOTUS 1, MAZDA 9, MERCEDES 10, MG 5, FORD 1, PORSCHES 12, TRIUMPH 1.

D’entre tots ells volem destacar el Jaguar E Type, d’en Josep Claret; el Pagoda de l’Elisa Pedra; el MGA d’en Lluis i la Montse Boada; els MG B d’Antonio Saura, Joan Llutart i Josep Rius; el Triumh Tr5 d’en Miquel Calsina; els Corvetts d’en Melchor i d’en Jaume Comelles; i, finalment, el Ford Mustang de l’Aureli Meca, tots ells com a descapotables més clàssics.

Per altra banda, com a descapotables més actuals, hem d’esmenar l’Honda S 2000 d’en Ricard Salines, que es tracta d’un model poc habitual de veure, ja que va ser creat pel 50 aniversari de la marca japonesa. Com a curiositat, va resultar que en Francesc Larroca, que participava amb el BMW Z 3 del seu fill Arnau, coneix a dos propietaris més d’aquest model Honda.

Itinerari

Una vegada fetes les inscripcions i les diferents presentacions i salutacions entre socis i participants, la ruta va començar. Durant el primer tram, els cotxes van ser conduïts per les comarques del Bages, del Berguedà i del Solsonès, realitzant uns 125 quilometres en total. Aquest cop, per una errada d’en Ferran Sibila, que se’n va refiar massa del Google Maps i la ruta que l’aplicació marcava, els cabrios i els seus ocupants van fer gairebé 7 quilòmetres de pols a causa d’unes obres a la calçada. Novament volem demanar disculpes als participants i prometem que no tornarà a passar. Els amics d’en Ferran li van haver de tibar les orelles recordant-li que aquesta no era una trobada de Jeeps!

Un cop finalitzada la ruta sense cap errada més i amb els participants amb moltes ganes de continuar passant-ho bé, va arribar el dinar que, com hem comentat abans, va ser al Mas de la Sala, a Sallent.

Finalment, volem agrair, una vegada més, el treball imprescindible que fan els coordinadors de la trobada, en Jordi i en Joan Jordana, en Francesc Puig, els caps de grup de ruta Albert Corominas i Arnau Coromines, en Josep Mata i, per últim, els càmeres  de la GoPro Enric Badia i Cesc.  Moltes gràcies a tots!

Abans d’acomiadar-nos, no podem deixar passar l’ocasió per recordar el moment emotiu de la trobada, que va ser arribar al final de dinar. Aquell moment va servir per recordar els nostres companys  desapareguts: en Celestí Arderiu, en Joan Calsina i en Joan Rojas. Els 80 participants vam fer un brindis pel seu record i vam veure el detall que va portar en Valentí Sala: un pastís amb la foto del Morgan d’en Joan Rojas, que tot just l’any passat encara participava amb nosaltres en aquesta sortida. Un bonic record que agraïm a ell i als encarregats de tallar-lo, els seus amics d’Igualada Josep Maria Companys i Miquel Calsina.

L’Albert Soler Costa, que venia d’Artes i participava amb un Porsche Bosxter, va ser el guanyador del sorteig del lot d’embotits, que li van entregar en Joan Jordana i l’Arnau Coromines, els responsables del sorteig.

Moltes gràcies a tots els participants i us animem que continueu gaudint d’Històrics en aquesta segona part de la temporada que acaba de començar!

Text: Joel Araque Nieto

Fotos: Històrics i Ivan Martin.

1r Sector Mas de la Sala & Pinós

2n Sector Pinós & Mas de la Sala, Sallent

Contacta amb nosaltres

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem tan aviat com sigui possible.