VIII PASSEJADA DE VEHICLES MILITARS HISTÒRICS PER BARCELONA

Alguns del vehicles militars que van desembarcar a Europa ara fa 74 anys han circulat per Barcelona aquest passat 8 de juliol de 2018. El motiu ha estat la VIII Passejada de Vehicles Militars Històrics, sota la coordinació d’en Juli Balagué. En Juli, col.leccionista de la ciutat, porta tota la vida vinculat al món de l’automoció. Als anys 90 ja era un reconegut mecànic en la restauració de motos antigues però després, en la seva evolució en l’àmbit dels vehicles del passat, es va aficionar a la recuperació i restauració de vehicles militars americans.

Els 15 vehicles i els 46 participants d’aquesta Passejada es van reunir al ACE cafè BCN per esmorzar. Tot seguit, començà el City Tour per la ciutat. Naturalment no és el seu hàbitat, però el que a priori podia semblar un dia de repòs per aquest vehicles curtits en mil batalles, més acostumats als camins del Berguedà, la Segarra i de Formentor, no ho va ser tant. La forta calor i el trànsit van fer fa patir una mica les mecàniques i els conductors. En canvi, pels acompanyants va ser tot un al·licient passejar amb aquestes carrosseries obertes i observar Barcelona amb una altra perspectiva. Pels vianants i turistes, tot una sorpresa observar el pas d’un autèntic museu rodant.

Entre els vehicles hi havia varietat de models. En Sebas Garcia, que forma part de l’equip organitzador, encapçalava la comitiva amb el seu Jeep M-38 de l’any 1951 completament restaurat. Tampoc no hi podia falta el Jeep MB d’en Toni Viada. I naturalment, en representació dels Land Rover, també hi havia el SIII d’en José Antonio Alcaide. També hi van ser presents alguns models curiosos i escassos de veure, com el GAZ 69 motor 2.5 de benzina d’en Konstantin, que està a les seves mans des de la caiguda del Mur de Berlin i que anteriorment era propietat de les forces de l’Alemanya de l’Est (NVA), i l’Auto Union Munga motor DKW 1000 molt original d’en Lluís Bosch.

Des del Club volem agrair a tots els participants haver acudit a la cita, als organitzadors, en Julio i en Sebas, la seva tasca i especialment a la Guàrdia Urbana de la ciutat, que en tot moment ha vetllat i acompanyat el grup.
Fins la propera activitat vehicles militars! Serà els dies 15 i 16 de setembre de 2018, a Sant Pere dels Arquells (Lleida).

  

Contacta amb nosaltres

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem tan aviat com sigui possible.