XIV Trobada de Tractors, Motos i Cotxes Antics

Si el primer dissabte de desembre ja vam tenir una trobada, el diumenge dia 2 Històrics continuava amb ganes de marxa, ja que va tenir lloc la XIV Trobada de Tractors, Motos i Cotxes Antics a Sagàs, un municipi de la comarca del Berguedà. Entre altres coses, Sagàs consisteix, sobretot, en masos isolats, dividits entre les parròquies de Sant Andreu de Sagàs i La Guàrdia. A més a més, hi ha també dues antigues parròquies, Valldoriola i Biure.

A la trobada van participar un total de 60 vehicles, entre els quals destacaven la gran varietat de models, en especial 5 cotxes anteriors als anys 1940 que es van emportar moltes de les mirades curioses.  

El dia va començar amb un bon esmorzar de tall a la brasa, que es va prolongar des de les 9 fins a les 10 del matí. Mentre els participants esmorzaven, al voltant de l’indret es podia observar maquinària agrícola, diferents antiguitats, parades d’artesans, una mostra d’oficis artesans, llaurada amb tractors antics, sembrada a mà, taller de treballs manuals infantils, demostració de figures amb xerrac Ballada dels gegants de Sagàs: Andreu i Maria i Confecció d’Oli de Ginebre, jocs per a petits i grans: xanques, pedals, bitlles catalanes, tres en ratlla… i diferents activitats durant tot el matí perquè la gent passés una bona estona.

Finalment, a mig matí, es va oferir coca i xocolata desfeta per tothom. Un àpat molt gustós.

En aquesta ocasió no va haver-hi recorregut pel poble, ja que la trobada consistia en una exposició dels cotxes al camp de futbol, convertint-se en una de les activitats de la festa.

Va ser un gran dia per gaudir d’aquests vehicles antics i, com sempre, volem agrair el seu treball al coordinador de la trobada, en Jordi Jordana, que aquest cap de setmana s’han ajuntat la 4a Trobada Multimarca 4×4, el sopar final de temporada i la trobada a Sagàs, i ell ha fet el seu treball d’una manera encomiable.

Abans de finalitzar, també volem agrair la seva col·laboració a l’Ajuntament de Sagàs. Moltes gràcies!

Joel Araque Nieto

Fotos: Irene Artacho i Històrics

Contacta amb nosaltres

Podeu enviar-nos un correu electrònic i us respondrem tan aviat com sigui possible.